//Beast.
Zero popularkan lagu Anak Kampung

Rabu, April 04, 2012 @ 3:57 PG | 0 Beautiful [s]

Sapa yang mula tau lagu ni masa tengok Raja Lawak? Hehe. Alia dengar lagu ni masa kumpulan zero yang nyanyi. Masa awal2 tu ingat kan lagu tu diorang yang reka sendiri. Lepas tu try la google, rupanya lagu ni memang dah femes kat negeri Sabah.. Suka dengan lirik dia yg bersahaja. Jom tengok




Haa camna? Best kan. Lagi2 masa tengok Final Raja Lawak hari tu. Zero ni memang suka betol nyanyi lagu ni. tambah pulak dengan Zizan yang turut tertarik dgn lagu ni. Haha.. Suka tengok Jozan dgn semangatnya nyanyi sekali. Anyway kumpulan Zero memang bagus la, memang diorang lah yang perkenalkan lagu ni. Sebelum ni lagu ni bnyak popular dari kalangan Sabahan je. Skarang banyak dah orang tau sejak tgk Raja Lawak la ni!


LIRIK LAGU ANAK KAMPUNG - JIMMY PALIKAT

 
Memang aku ini anak orang miskin
Tiada apa-apa yang dapatku berikan
Engkau memang cantik memang tidak padan
dan tidak sepadan

Aku anak kampung tiada pelajaran
Kuli kuli sahaja memang tidak padan
Cantik bha kau itu banyak yang tergoda
lagi orang kaya
Chorus
Tiada keretaku bawa kau jalan-jalan
Rumahku pun tiada ada pun bapa punya
Apalagi belanja mahu bayar berian
kahwin sama kamu
Bukannya ku tidak suka sama kamu
Tapi aku takut hidup kau kan sengsara
Kerana aku cinta
Aku lepaskan kau sama
orang lain
Engkau masih muda cantik lagi menawan
Janganlah kau cari lelaki macam saya
Engkau memang cantik
Nanti kau menyesal tiadalah guna






Haha serious best!






 Untuk sapa2 yang tak tengok Raja Lawak hari tu, korang tengok video ni. memang happening gila. Best tengok Zero dengan Jozan nyanyi lagu tu. Lagu ni humble ja dengan lirik dia yg bersahaja, Riang je. Kan kan? Lagu2 dari Sabah ni memang best kan. Macam lagu gunung kinabalu tu. Alia mula tau masa pegi kem pegakap. pengakap dari Sabah la yg nyanyi lagu tu. 



blablabla : Tak pernah sampai lagi Negeri Sabah..


Older Post | Newer Post
The Disclaimer

Hi peeps. I'm human and blahblah goes here. Change with your suwettie words :D

underlined, bold

blockqoute


Navigations!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!


URL Blog not email!!
Link correctly
Be nice !
No harsh words
Cbox code here!! width="220"


The Credits!

Re-Edits : Adila.
Base code : Y O U
Help : L O V E
Nice View:Google Chrome